Finmiddag på fäboden!

9 juli och 10 juli

Vi upprepar fjolårets succé!

Anna och Fredrik Björlin, bagaren och kocken kommer även i år till Karl Tövåsens Fäbod för att laga mat. I fäbodens stora lada från 1800-talet dukar vi upp och serverar en unik middag. Endast 30 platser.

Anna född Arvids kommer från Vikarbyn och har för många år sedan arbetat på fäboden tillsammans med Tin.

Fredrik och Anna träffades i Kocklandslaget då de tävlade tillsammans. De båda har jobbat på många kända restauranger och bageriet i Stockholm, de har tävlat inom mat och gjort stora event. Bland annat har Anna tidigare tagit silvermedalj i Årets Konditor och nyligen tagit Mästerbrev för Bageri. Fredrik har vunnit Guld i Mat OS och ansvarat för Nobel Middagen två gånger. Idag driver de Lidingö Bröd & Patisserie tillsammans. Ett hantverksbageri på Lidingö som värnar om svenska traditioner och råvaror men inspireras mycket av kontinenten. De driver även Björlins Salta & Söta med catering och event.

Kvällens meny speglar deras matfilosofi med rena smaker där råvaran får vara i fokus. Större delen av råvarorna kommer från Fäboden eller trakten runt om kring.

Till menyn serveras ett välkomponerat vinpaket.

Meny

Årets meny kommer att avslöjas närmare middagen. Den kommer att vara baserad på fäbodens och omgivningens råvaror mm.

Fjolårets meny:
Norsrom med krispig potatis & nässlor samt lättvispad grädde

Nybakad tuttul med Karl-Tövåsens smör

Kycklingleverpastej med rabarber & svartpeppar

Oxtartar med syrade granskott &  färskost med purjolöksaska

Rökt röding med flädergurka, småost, harsyra, gräslöksolja & krispigt rågbröd

Killing med krämig sommarkål, lagrad fäbodost, rättviksärt & rödvins vinegrette med sherry & grönpeppar

Färska jordgubbar med skum på syrad grädde, mandelkaka, maränger & rallaros gelé

Priser

Middagsupplevelse med vinpaket: 1995:-

Middagsupplevelse med alkoholfritt alternativ: 1625:-

Bokning

För bokningsförfrågan, skicka ett mail till bokning@karltovasensfabod.se