Finmiddag på fäboden!

9 juli och 10 juli

Vi upprepar fjolårets succé!

Anna och Fredrik Björlin, bagaren och kocken kommer även i år till Karl Tövåsens Fäbod för att laga mat. I fäbodens stora lada från 1800-talet dukar vi upp och serverar en unik middag. Endast 30 platser.

Anna född Arvids kommer från Vikarbyn och har för många år sedan arbetat på fäboden tillsammans med Tin.

Fredrik och Anna träffades i Kocklandslaget då de tävlade tillsammans. De båda har jobbat på många kända restauranger och bageriet i Stockholm, de har tävlat inom mat och gjort stora event. Bland annat har Anna tidigare tagit silvermedalj i Årets Konditor och nyligen tagit Mästerbrev för Bageri. Fredrik har vunnit Guld i Mat OS och ansvarat för Nobel Middagen två gånger. Idag driver de Lidingö Bröd & Patisserie tillsammans. Ett hantverksbageri på Lidingö som värnar om svenska traditioner och råvaror men inspireras mycket av kontinenten. De driver även Björlins Salta & Söta med catering och event.

Kvällens meny speglar deras matfilosofi med rena smaker där råvaran får vara i fokus. Större delen av råvarorna kommer från Fäboden eller trakten runt om kring.

Till menyn serveras ett välkomponerat vinpaket.

Meny

Tuttul med Karltövåsens smör
Färskpotatis med öringrom & syrad grädde
Rågkrisp med Blåmalgomaj & rabarber
Pâte à Choux lagrad fäbodost
Älgtartar med färskost & sotad lök

Rökt gädda med flädergurka, grädde, nässlor & gräslöksolja
Brässerad & grillad lammbog med lupin, gröna bönor & reducerad grädde
Hjortron med messmörskola, ljuschoklad & skrädmjölsdrömma

Kokkaffe & Småkakor

Priser

Middagsupplevelse med vinpaket: 1995:-

Middagsupplevelse med alkoholfritt alternativ: 1625:-

Bokning

För bokningsförfrågan, skicka ett mail till bokning@karltovasensfabod.se